Kezdőlap


Futuro = jövőkutatás - rövid alak,

Képzett szó, amely egy képzelt jövőbeni világot tár elénk, ahol a tudomány értékei és azok fizikai és szolgáltatásbeli megtestesülései kézzel fogható előnyöket biztosítanak (akár) a társadalom legszélesebb rétegei számára (is). Az a képzelt világ, amelyet sokan úgy vágynak megismerni, hogy akár életük egy részét is odaadnák érte. A filmek, könyvek, álmok világa ez, amelyet mi magunk alakíthatunk, kedvünkre képzeleghetünk. Mégis számtalan találmány, fejlesztés, árucikk vagy szolgáltatás fejlesztése korai szakaszát vagy épp ötletét adták merész álmok.

 
Naivitás lenne részemről azt bizonygatni, hogy a jövőben minden szép és jó lesz. Annyi azonban egészen bizonyos, hogy a kutatási eredmények a legkülönbözőbb termékekben és szolgáltatásokban fognak testet ölteni. Lesznek köztük egészen hasznos és mindenki számára könnyen és olcsón hozzáférhető tömegcikkek és tucatszolgáltatások, de lesznek csak egy-egy szakmai kiváltságosok, vagy éppen csak a szupergazdagok számára fejlesztett szolgáltatások. A fejlesztések persze sok esetben csak a genetikai grémium számára lesznek hozzáférhetőek.

Természetesen addig sok új eredménnyel kell megismerkednünk, meg kell tanulnunk több száz vagy akár több ezer szót, mindezt meg is kell honosítanunk anyanyelvünkön, el kell érnünk, hogy a társadalom tagjai befogadják ezeket a szavakat és megértsék a mögöttes tartalmukat.

Honlapunkon a tudomány vívmányainak előremutató és majdani leképezéseit és azok marketing aspektusait szeretném számba venni. Kísérletet teszünk arra, hogy bemutassuk az elképzelhetetlent.

Kérem segítse munkánkat azzal, hogy ír nekünk, leírja véleményét, gondolatait. Írja meg, ha tetszik a kezdeményezésünk, vagy ha vélekedéseinkkel nem ért egyet, de azt is írja meg, ha netán rábukkant egy újdonságra, ami elkerülte figyelmünket!

Varga István

* Az adatközlés jogát fenntartjuk. A cikkeket, amelyekből - részleteket - közlünk minden esetben hivatkozással látjuk el. Engedélyünk nélkül nem járulunk hozzá anyagaink másoláshoz, írásos vagy audivizuális megjelenítéshez.

 

Fotógaléria

 
     

adatvédelmi elv | netikett | honlap térkép | archívum | impresszum| vendégkönyv